RE-GLASS

Sajtóközlemény

RE-GLASS Kft. technológiai sor kapacitás bővítése

2020 / 05 / 11

A RE-GLASS Kft. sikeres pályázatának köszönhetően technológiai sor kapacitás bővítésébe kezdett. A THF/1735/2019_ITM_SZERZ azonosító számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Egyedi Támogatás Programja keretén belül valósul meg. A támogatás célja a körforgásos gazdaság megvalósulását elősegítő hazai komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának, fejlesztésének, hatékonyság növelésének, továbbá a másodnyersanyagok felhasználásának ösztönzése. A projekt vissza nem terítendő támogatásának összege: 135 301 853 millió Forint. A projekt megvalósításának kezdete 2020.01.01., tervezett fizikai befejezése pedig 2020.10.31.

A Re-Glass Kft., alapvetően síküvegek begyűjtésével, kezelésével és hasznosításával foglalkozik. Az évente cca. 25.000 tonna sík- és öblösüveg-hulladékot begyűjtő és hasznosító cég tevékenységével a környezetet védi, mivel az üveghulladék nem lerakókba – vagy a természetbe -, hanem üveggyárakba, illetve beépítésre kerül. Egyik jelenleg is futó GINOP-8.1.1.1 projektünkben 2020 szeptemberéig megépül egy egyszintes, 600 m2-es csarnok, melyben a KRS Recycling GmbH. által tervezett technológiai sort bővítjük ezen pályázat keretében. A tervezett technológiai sorban két optikai szkenner található és két vagy több alkalommal kell feladni az alapanyagot annak érdekében, hogy a kívánt minőségi követelményeket elérjük. Jelen projekt keretében ezt a technológiai sort egészítjük ki további:

két optikai szkennerrel; a hozzájuk kapcsolódó egy-egy darab elektromágneses vibrációs adagolóval; egy kiegyensúlyozatlan 3 frakciós szitával, amely méretben frakciókra bontja az alapanyagot; berendezések közötti anyagmozgatást biztosító adagoló szalagokkal és serleges felvonóval; valamint kitárolást biztosító szalagokkal.

A megnövekedő mennyiségek kiszolgálásához indokolt egy homlokrakodó gép, mely a hozzá kapcsolódó daraboló-őrlő adapterrel előkezelést végez, illetve a be- és kitárolásnál, valamint a termék kamionokra rakodásánál is szükséges Célunk a meglévő ipari és fogyasztói begyűjtésünket bővíteni a közszolgáltatók által begyűjtött lakossági csomagolási hulladék feldolgozásával.

A projekt keretén belül szeretnénk megvalósítani a keletkező frakciók még további szétválogatását, ezáltal elérni a tisztább és könnyebben értékesíthető anyagokat. A beruházás érdemi kapacitás növekedéssel és minőségi javulással és gazdaságosabb üzemeltetéssel jár.

További információ kérhető:

Aszódi Ferenc ügyvezető, RE-GLASS Kft.
Cím: 5900 Orosháza, külterület hrsz. 0460/10.
Tel.: +36 (20) 217-8560
Honlap: www.reglass.hu

Tisztelt Partnereink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023.05.01. (hétfő) és 2023.05.05. (péntek) napokon telephelyünkön a ki- és beszállítás SZÜNETEL.

Kamionokat ezen a 2 napon nem tudunk fogadni.

Megértésüket köszönjük!