RE-GLASS

Magyarországon egyedüli cégként foglalkozunk új és bontásból származó autószélvédő (első, hátsó és oldali) kezelésével és hasznosításával.

A mennyiségtől és telephelyeinktől (Orosháza és Mezőörs) való távolságtól függően tudjuk megszervezni a begyűjtést; illetve ezen telephelyeken térítésmentesen átvesszük a szélvédőket.     

A feldolgozás során – többlépcsős megoldással – leválasztjuk az idegen anyagokat a szélvédőkről (fém, műanyag, elektronikai vezetékek, stb). Ezt követően a szélvédőket ledaráljuk annak érdekében, hogy a benne lévő biztonsági PVB fóliáról leválasszuk az üveget.

Ezt a másodlagos hulladékot korábban égetőkbe juttatták – jelenleg lerakókba kerül.

Terveink szerint – K+F program segítségével – ebből a hulladékból az ipar számára értékes alapanyagot szeretnénk előállítani, mellyel csökkentenénk a lerakóba kerülő hulladék-mennyiséget; sőt ez az anyagáram is ipari ,,visszaforgatásra’’ kerülne – még ha nem is közvetlenül az autószélvédőkbe.

Tisztelt Partnereink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023.05.01. (hétfő) és 2023.05.05. (péntek) napokon telephelyünkön a ki- és beszállítás SZÜNETEL.

Kamionokat ezen a 2 napon nem tudunk fogadni.

Megértésüket köszönjük!