RE-GLASS

Cégünk minőségtől és mennyiségtől függően foglalkozik sík és öblös, főleg tiszta üvegtörmelék, üvegcserép szállításával, kezelésével és hasznosításával. Ezek végzéséhez szükséges engedélyekkel és “üveghulladék begyűjtés, szállítással, kezelés és hasznosítás” tevékenységi területen MSZ EN ISO 9001:2009 és MSZ EN ISO 14001:2005 irányítási rendszerrel rendelkezünk. Az általunk begyűjtött üvegtörmelék újrahasznosításra kerül és az előállított tiszta, darált üveg már termék és nem hulladék.

Síküveg

A gyűjtésből származó Síküveg-hulladék(ok), átvétele elsősorban termelő üzemek, gyárak, valamint a kis- és nagykereskedelmi forgalmazóitól konténerek kihelyezésével, illetve kis mennyiségben a lakosságtól – telephelyünkön – történik.

Öblös üveg

Csomagolási öblösüveg-hulladékot begyűjtését termelő üzemek mellett koncentrált fogyasztási helyekről – éttermek, vendéglátó helyiségek, szállodák – rendszeres időközönként kisteherautóinkkal végezzük.

Szolgáltatás feltételei

Az üveghulladékok átvétele az Európai Unió, illetve a hazai valamennyi hatályos környezetvédelmi szabályának eleget téve, valamint a hatóság, szakhatóságok előírásainak maradéktalan betartása (szerint) mellett történik. A gyűjtés telephelyünkre döntően saját, kihelyezett konténereinkbe szelektíven gyűjtve és általunk kerül beszállításra, vagy a termelők saját járműveikkel a telephelyünkön adják le az üveghulladékot. Az átvett/elszállított üveghulladékról hitelesített mérlegelést követően hasznosítói igazolást adunk.

Az üveg hulladék újra feldolgozása által rengeteg energiát és nyersanyagot takaríthatunk meg, ezzel is védve környezetünket.

Üveghulladék begyűjtéssel kapcsolatos általános kérdéseink új partnereink felé

Általános minőségi követelmények:

Síküveg-hulladék általában nem tartalmazhat:

Üveghulladék begyűjtésének előzetes feltételei

Hasznosítható üvegek

sík-uveg

Sík üveg (float)

hoszigetelt

Hőszigetelt üveg

laminalt

Laminált üveg

szlevedo

Szélvédő

szines-sik

Színes sík üveg

Edzett

Edzett üveg

feher-oblos

Fehér öblös üveg

vegyes-oblos

Sík üveg (float)

Nem hasznosítható üvegek

drotuveg

Drótüveg

kavics

Kaviccsal, gittel szennyezett sík üveg

gittes

Gittes kopolit üveg

Tisztelt Partnereink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023.05.01. (hétfő) és 2023.05.05. (péntek) napokon telephelyünkön a ki- és beszállítás SZÜNETEL.

Kamionokat ezen a 2 napon nem tudunk fogadni.

Megértésüket köszönjük!